Laatste nieuws

Stichting Kindermuseum Curaçao ontvangt Nafl. 25.000,-

No comments

Afgelopen weekend heeft onze voorzitter een cheque a Nafl. 25.000,- overhandigd aan Stichting Kindermuseum Curaçao.

Het subsidiebedrag is toegekend voor het project MERAKI; museum on the go.
Meraki is het antwoord op de vraag: Hoe kunnen kinderen deelnemen aan participerende kunst & cultuur programma’s in het “nieuwe normaal”. Een kunst & cultuurprogramma van het kindermuseum gericht op kinderen waar Verdieping en Verbinding centraal staan. Een professioneel programma waarbij kinderen via drempel-verlagende activiteiten in directe verbinding staan met de kunstenaar, ouders of andere kinderen.

MelanieStichting Kindermuseum Curaçao ontvangt Nafl. 25.000,-
Lees meer

Covid Art Project – Compilatie nr. 1

No comments

Dit is de eerste compilatie uit een serie van 5 van ingezonden Covid Art Project creaties.

Met deze actie wilt het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied haar waardering en erkenning voor onze cultuurontwikkelaars onderstrepen, en de kracht en het belang van de verbinding via kunst en cultuur uitlichten!

Gedurende de maand juni 2021 zijn de ingezonden creaties te zien via de online communicatiekanalen van PBCCG. Deze maand zal in het licht staan van de kunstimpulsen die zijn voortgekomen uit de beperkte mogelijkheden van de pandemie.

Onze dank gaat uit aan alle kunstenaars, wij hopen met jullie creaties op extra donaties vanuit onze community, zodat kunst en cultuur kan blijven verbinden, JUIST NU!

MelanieCovid Art Project – Compilatie nr. 1
Lees meer

❣️✨Oproep aan alle artiesten en kunstenaars van Caribisch Nederland voor Covid Art Project!❣️✨

No comments
Vanaf woensdag 5 mei 2021 starten we met het Covid Art project. Via deze weg spoort Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied creatief Caribisch Nederland aan via onze online communicatiekanalen creatieve stukken in te zenden, ontwikkeld door en/of voor COVID.
Jullie hebben tot en met woensdag 19 mei de tijd om een of meerdere creatie(s) digitaal (foto’s, filmpjes, compilaties, interviews, etc) in te zenden!
Kijk hier op onze website voor meer informatie.
Foto: werk van Andre Nagtegaal ‘Tribute to my CMC Heroes and all front liners on the island taking care of us all’
Melanie❣️✨Oproep aan alle artiesten en kunstenaars van Caribisch Nederland voor Covid Art Project!❣️✨
Lees meer

Short film La Dama Blanca

No comments

La Dama Blanca koestert het verleden. Wat is het leven nog waard zonder haar herinneringen? Daarin kan ze hem vinden, haar grote liefde. Bij de muziek van ‘Te Busco’ schittert hij in zijn rol. Ze staat voor hem, in het wit gekleed en hij kust haar, een kus die nog op haar lippen brandt.

Haar butler Sancho is vastbesloten om ‘zijn’ Dama Blanca terug naar het heden te trekken, maar haar exgeliefde waart door het huis. In de muziek, in zijn foto’s, in haar gedachten… Francis is een spook waar Sancho zijn vinger niet op kan leggen.

MelanieShort film La Dama Blanca
Lees meer

Talent Lisandro Curiel

No comments

Met zijn project Ghost Island streeft Lisandro er naar de Caribische identiteit vanuit een denkbeeldige sfeer te onderzoeken, in een zodanige hoedanigheid dat het project internationaal werd erkend door culturele collega’s.

Het is een prachtig artistiek project dat niet onopgemerkt bleef binnen het Caribisch academisch netwerk.

MelanieTalent Lisandro Curiel
Lees meer

Aldaïr Pieterz liberates with his new song Liberá

No comments

This really great song by Aldaïr Pieterz ft. Izaline Calister was released beginning of March. Aldaïr has been working on this song for 2 years.
The song encourages us to break the chains that keep us captive.
Producer Najee Rosario, is responsible for the beat and filmmaker Selwyn de Wind has shot the videoclip.

We are proud of you Aldaïr Pieterz! It has been our pleasure to sponsor this great project.

MelanieAldaïr Pieterz liberates with his new song Liberá
Lees meer

Musea en collectiemedewerkers opgelet

No comments

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en erfgoed uit Nederland, waaronder ook Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint Maarten wordt verstaan.

Heb je als museum of erfgoedinstelling te maken met een mogelijke inkrimping van het personeelsbestand door de coronacrisis? En gaat het om medewerkers voor collectiebeheer, collectieonderzoek of educatie? Of zoek je iemand die de collectie op een andere manier kan belichten of presenteren? Misschien biedt de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid uitkomst. Met deze regeling biedt het Mondriaan Fonds ondersteuning bij het op peil houden van de personele bezetting of het aantrekken van nieuw erfgoedtalent.

De deadline voor aanvragen is maandag 19 april vóór 17:00 uur. Kijk hier voor de nadere toelichting op deze regeling en het aanvraagformulier.

MelanieMusea en collectiemedewerkers opgelet
Lees meer

Preselekshon Arte di Palabra pa e di 22 biha

No comments

Djasabra 6 i 13 di mart, preselekshon di Arte di Palabra Kòrsou, a tuma lugá pa di 22 biaha… 114 alumno di 21 skol avansá a inskribí ku sea un kuenta kòrtiku òf un poema. 52 alumno a pasa pa e final.

E konekshon ku e situation aktual, e final ku mester a tuma lugá djasabra 27 di mart NO a sigui riba e dia aki. Asina e fecha nobo ta konosí lo publiká esaki.

Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied ta hopi orguyoso di tur alumno I ta keda pendiente pa e finale!

Tambe check esaki: Arte di Palabra Kòrsou a gana e Premio di Unesco Curaçao pa Idioma Materno Papiamentu! 

MelaniePreselekshon Arte di Palabra pa e di 22 biha
Lees meer

Al ruim Nafl. 125.000,- aan subsidie verstrekt met nieuwe Kickstart-regeling

No comments

Sinds de lancering van de Kickstart Regeling op maandag 22 februari 2021 heeft het PBCCG al ruim 15 aanvragen behandeld en een totaal van NAf 125.000,- aan subsidie toegezegd!

Het gaat hard met de aanvragen en aangezien de tijdelijke regeling een beperkte ‘pot’ is, doen wij nogmaals een oproep aan alle Podiumkunstenaars om niet te lang te wachten met project aanvragen onder de Kickstart-Regeling! 

Heb je de informatie over de tijdelijke mogelijkheden van de Kickstart-Regeling gemist…?

Je kunt alles nalezen op de website!

Wens je graag nadere informatie, of wil je graag weten of jouw plan in aanmerking komt…..?

Plan een afspraak in voor het Kickstart spreekuur (maandag 14.00-17.00 en woensdag 9.00-12.00) via onze Facebookpagina!

MelanieAl ruim Nafl. 125.000,- aan subsidie verstrekt met nieuwe Kickstart-regeling
Lees meer