Op 3 juni j.l. hebben wij het nieuwe fonds – Cultuurloket DigitAll – Caribbean gelanceerd. Inmiddels hebben wij al aanvragen hiervoor binnengekregen en ook goedgekeurd!
CultuurLoket DigitALL- Caribbean zet zich in om digitale projecten van de eilanden te ondersteunen, en biedt daarvoor twee regelingen aan:

  • Een aanvraag voor de (door)ontwikkeling van een app of website tot maximaal € 25.000.
  • Een aanvraag om de benodigde apparatuur aan te schaffen, video’s of podcasts te maken of voor scholingskosten, voor een bedrag tot maximaal € 10.000.

In Nederland is Cultuurloket DigitAll al sinds 2022 actief en wij delen graag een van hun succes-projecten met jullie:

Nu: Reality creëert een vaste plek voor VR bij drie filmtheaters zodat deze audiovisuele kunstvorm door een breder publiek ervaren kan worden, en de zichtbaarheid van Nederlandse en Europese VR-films wordt vergroot. Centraal staat het creëren van VR-hubs, bestaande uit een VR-station voor de gepersonaliseerde verkenning van 3D-ruimtes, en een VR-bioscoop die 360º-film vertoont. De projectbijdrage van Cultuurloket DigitALL wordt gebruikt voor implementatie, duurzame training van personeel, samenstellen van het VR-programma, educatie en evaluatie van het project.
Nu: Reality | Cultuurloket DigitALL

Heb jij een initiatief die bijdraagt aan digitale transformatie in de culturele sector?
Dien je aanvraag in!

Lees de informatie op onze website..