Prijzen

Personen en/of organisaties die een uitzonderlijke verdienste hebben geleverd op één van de werkgebieden van het PBCCG kunnen op twee speciale manieren geëerd worden.

Op de eerste plaats kan het Bestuur van de PBCCG deze personen en/of organisaties erkenning geven door hun een PBCCG Cultuurprijs toe te kennen. Via deze link kunt u hier meer over lezen.

Een tweede mogelijkheid om uitstekende verdiensten te bekronen is de toekenning van een Zilveren Anjer. Een voordracht tot toekenning van een Zilveren Anjer moet bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland ingediend worden en wordt ook aldaar beoordeeld. Het Bestuur van het PBCCG kan hetzij zelf een voordracht doen, hetzij een voordracht vanuit de gemeenschap ondersteunen. Via deze link kunt u hier meer informatie vinden.

Kunstenares Hortence Brouwn heeft het ontwerp gemaakt voor de PBCCG Cultuurprijs. Het betreft een bronzen beeld waarvan de kern een ei voorstelt, symbolisch voor het feit dat alles, kunst, literatuur, muziek etc. eens geboren moet worden. Uit de kern komen twee uitlopers als zijnde een explosie van kunst vanuit het ei. De korte uitloper impliceert muziek. De andere, gebogen vorm impliceert alle andere vormen van kunst. Deze twee uitlopers vormen een omhelzing tussen muziek en andere vormen van kunst en de andere cultuuruitingen.

De zelfstandigheid van de verschillende vormen van kunst uiten zich door op twee verschillende plaatsen uit het ei te ontspringen. Het ei en het metaal vormen ook een muzieknoot. Naast het beeld krijgt de ontvanger ook een bescheiden prijsgeld.

Download hier het PBCCG cultuurprijs-overzicht.

adminPrijzen