De kunst van het geven is er voor iedereen

Heeft u net als wij passie voor kunst, cultuur en natuur en wilt u graag dat er met uw bijdrage nieuwe en speciale kansen worden gecreëerd op dit gebied. Het PBCCG helpt u daar graag mee!

Kies zelf hoe u een bijdrage wilt leveren

Hier kunt u kiezen voor een bijdrage in de vorm van een éénmalig bedrag of een terugkerende donatie via creditcard of overschrijving (bv: wekelijks, maandelijks, jaarlijks).

U wordt al Vriend van het PBCCG vanaf NAf. 50,- per maand. Als Vriend wordt u verrast met extra’s zoals bijvoorbeeld: een creatief bedankje, meet and greets, een kijkje achter te schermen…

Wij beheren op dit moment 8 fondsen op naam. U vindt hier meer informatie over de verschillende fondsen op naam.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied heeft de culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw gift komt dus geheel ten goede aan cultuur en natuur. U kunt uw gift aftrekken van de inkomstenbelasting.

Met een periodieke schenking steunt u voor minimaal vijf jaar cultuur en natuur en maakt u maximaal gebruik van belastingvoordelen. Dit kan vanaf NAf. 100,- per jaar.

Als u geeft om cultuur en natuur, kunt u er ook per testament aan bijdragen: Een mooie manier om aan toekomstige generaties door te geven. Er zijn verschillende mogelijkheden, u kiest wat u het meest aanspreekt.

Bij inleg van een groot bedrag (minimaal NAf. 50.000,-) kunt u uw eigen fonds op naam instellen.

Waar gaat mijn geld naar toe?

Met de onmisbare steun van onze donateurs zorgen we ervoor dat onze cultuur niet verloren gaat….

  • Maken wij cultuur toegankelijk voor kinderen, jongeren en volwassenen
  • Bewaren en conserveren wij belangrijk erfgoed
  • Steunen wij verschillende natuur en archeologische projecten

Uw donatie wordt gebruikt om materialen en andere onmisbare middelen aan te schaffen voor de projecten die wij steunen. Wij steunen niet alleen kleine en grote projecten van non-profitorganisaties, maar ook personen met een mooi en duurzaam initiatief. We maken geen onderscheid tussen amateurs en professionals.

We financieren op aanvraag en proberen met ons budget zoveel mogelijk uiteenlopende initiatieven te steunen.

Aanvragen worden op kwaliteit beoordeeld door het bestuur en adviezen van onze commissies die bestaan uit experts. Wij controleren of onze bijdragen op de juiste manier worden besteed en keren een bijdrage meestal pas uit als het project is gerealiseerd.

Heeft u vragen, opmerkingen of een compliment? Wij horen het graag.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.