Cultuurprijs

PBCCG CULTUURPRIJS

In het jubileumjaar 2003 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied een PBCCG Cultuurprijs ingesteld voor alle eilanden, ter bekroning van een prestatie op het gebied van geschiedenis, letteren, beeldende kunst, muziek, theater, kunst- en cultuureducatie, monumentenzorg en natuurbehoud, verricht door een persoon geboren op Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba dan wel aldaar woonachtig voor een aaneengesloten periode van vijf jaar of meer, hetzij door een instelling, gevestigd op voornoemde eilanden. Ook een organisatie gevestigd en werkzaam zijnde op onze eilanden kan in aanmerking komen voor de PBCCG Cultuurprijs.

De PBCCG Cultuurprijs heeft ten doel de aandacht te vestigen op het werk van de desbetreffende winnaar om zodoende de productie van hoogstaande prestaties op bovengenoernde gebieden een stimulerende impuls te geven.

De PBCCG Cultuurprijs is gemaakt in de vorm van een ei met uitlopers en is ontworpen door mw. Hortance Brouwn, kunstenares Beeldende Kunst. Het symbool achter deze creatie is het feit dat alle kunst eens geboren moet worden. De uitlopers staan voor muziek en andere vormen van kunst; tevens vormen zij een explosie van kunst uit het ei.

Download hier het PBCCG cultuurprijs-overzicht.

Het reglement met betrekking tot de PBCCG Cultuurprijs kan op aanvraag worden toegestuurd.

Foto: De PBCCG Cultuurprijs

adminCultuurprijs