Nalaten

Als u cultuur en natuur liefheeft, kunt u er ook per testament aan bijdragen: Een mooie manier om aan toekomstige generaties door te geven. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied kan uw testament begunstigen. Dit kan met een legaat waarin vastgelegd wordt dat het PBCCG na het overlijden een bepaald bedrag, een effectenportefeuille of een onroerend goed ontvangt. Er zijn verschillende mogelijkheden, u kiest wat u het meest aanspreekt;

Bestaand fonds, of eigen cultuurfonds op naam

U kunt het nalatenschap aan bestaand fonds achterlaten, of u kunt ervoor kiezen het nalatenschap aan een eigen fonds op naam achter te laten. U kunt dit fonds naar uzelf vernoemen, of een naam geven ter ere van een familielid, bestuurder of iemands levenswerk.

Werkterrein naar keuze

Het nalatenschap is bestemd voor een van de zes werkterreinen van het PBCCG: Geschiedenis & Letteren, Beeldende Kunst, Podiumkunsten, Cultuureducatie, Natuurbehoud of Monumentenzorg.

Regio of streek

In het testament kan worden opgenomen dat het nalatenschap alleen voor een specifiek eiland of een specifieke regio van dat eiland is bestemd.

Voorbeeld van nalatenschap voor een PBCCG Fonds op Naam: 

Ernest ‘Onchi’ Cohen Hendriquez Fonds

In 2014 is het Ernest ‘Onchi’ Cohen Henriquez Fonds opgericht. De gelden van dit fonds komen uit een nalatenschap en zijn bedoeld voor het ondersteunen en bevorderen van rechtswetenschappen op Curaçao. Het fonds heeft een financiële draagkracht van €100.000,- met een maximale jaarlijkse besteding van €10.000,- en wordt door PBF Nederland beheert.

Wilt u meer informatie of advies? Wij overleggen graag met u over de mogelijkheden. Twijfel niet om contact op te nemen voor het maken van een afspraak.

E: info@pbccaribbean.com T: (+5999) 767 1584


Heeft u specifieke vragen of hulp nodig? Neem dan contact op, we helpen graag.


    adminNalaten