Geld geven

De kunst van het geven is er voor iedereen

Dankzij subsidiegelden uit Nederland en giften van particulieren en bedrijven, ondersteunt het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied jaarlijks ruim 350 initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap van onze eilanden. De kunst van het geven kent verschillende vormen en past bij elke levensfase: geef een donatie aan een willekeurig fonds en steun cultuur!

Geven aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied kan op veel manieren. Van eenmalige donatie tot structurele gift.  Alle donaties zijn welkom. Geeft u een groot bedrag in één keer, dan kunt u zelfs een eigen fonds kiezen.

Met uw steun…

  • Maken wij cultuur toegankelijk voor kinderen, jongeren en volwassenen
  • Bewaren en conserveren wij belangrijk erfgoed
  • Steunen wij verschillende natuur en archeologische projecten

Met de onmisbare steun van onze donateurs zorgen we ervoor dat onze cultuur niet verloren gaat….

Uw gift maakt het verschil!

Uw donatie wordt gebruikt om materialen en andere onmisbare middelen aan te schaffen voor de projecten die wij steunen en wij kunnen daardoor onze belangrijke taak blijven uitvoeren.

Hoe wilt u geven?

Wilt u zelf een fonds op naam instellen of nalaten aan cultuur, natuur en wetenschap?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via:

E:   melanie@pbccaribbean.com   of   T:  +5999 7671584

Word vandaag nog donateur

DANK U WEL!

Waar gaat mijn geld naar toe?

Wij steunen niet alleen kleine en grote projecten van non-profitorganisaties, maar ook personen met een mooi en duurzaam initiatief. We maken geen onderscheid tussen amateurs en professionals. We financieren op aanvraag en proberen met ons budget zoveel mogelijk uiteenlopende initiatieven te steunen, maar financieren nooit volledig een project. Dit mede om de aanvrager te stimuleren om  zelfredzaam te denken en ook om voor financiële steun elders aan te kloppen.

Zo werkt het Cultuurfonds als vliegwiel: na een toezegging van ons komen andere geldgevers vaak ook over de streep en zie je vaak dat initiatiefnemers creatiever gaan denken als het gaat om inkomsten genereren.

Aanvragen worden op kwaliteit beoordeeld door het bestuur en adviezen van onze commissies die bestaan uit experts. Wij controleren of onze bijdragen op de juiste manier worden besteed. Wij keren een bijdrage meestal pas uit als het project is gerealiseerd.

Geven aan een bestaand fonds

U kunt ervoor kiezen om te schenken aan een bestaand fonds op naam die wij in ons beheer hebben.  Bijvoorbeeld een fonds dat actief is in uw eigen regio of een werkterrein ondersteunt waar u affiniteit mee heeft.  Het PBCCG heeft momenteel zes (6) verschillende fondsen op naam in beheer. Lees hier meer over het instellen van een fonds op naam. 

Wilt u schenken aan één van deze  specifiek fondsen op naam, klik dan op geven aan een bestaand fonds.

Waarom geeft u?

U heeft passie voor kunst en cultuur en wilt graag dat er met uw bijdrage nieuwe en speciale kansen worden gecreëerd op dit gebied. Het PBCCG helpt u daar graag mee!


Heeft u specifieke vragen of hulp nodig? Neem dan contact op, we helpen graag.


    adminGeld geven