Winthrop Curiel Fonds

De besturen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) en het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland (PBC) hebben besloten om ter ere van de heer Winthrop R.F. Curiel een eerste CultuurFonds op Naam onder de paraplu van het PBCCG in het leven te roepen.

De heer Curiel is 26 jaar lid geweest van het bestuur van het PBCCG, waarvan hij 18 jaar uitstekend werk heeft verricht als voorzitter van de organisatie. Onder zijn leiding is het PBCCG uitgegroeid tot een solide, betrouwbare partner voor meer dan 150 projecten jaarlijks op haar werkterrein op alle 6 eilanden.

Ter gelegenheid van het aftreden van de heer Curiel uit het bestuur van het PBCCG werd het Winthrop Curiel Fonds in 2012 opgericht.

Afscheidscadeau aan Winthrop Curiel. Een foto groot-formaat op canvas van het moment waarop HM Koningin Beatrix de Zilveren Anjer aan hem uitreikt. Deze foto is speciaal: het is opgebouwd uit duizenden foto’s uit de periode waarin hij voorzitter was van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. Een mozaïek als het ware van zijn ‘regeerperiode’.

Doelstelling van het Winthrop Curiel Fonds

Het WRFC Fonds heeft als hoofddoelstelling jong muzikaal talent te ondersteunen in hun muzikale en/of artistieke ontwikkeling. Dit geschiedt door het verlenen van financiële ondersteuning voor o.a. opleidingen, het volgen van muziek-, drama- en danslessen voor degenen die het zelf niet kunnen betalen, de aanschaf van een passend muziekinstrument, etc. Met deze steun kunnen jonge talenten hun passie nastreven.

Het aanvraagformulier
U kunt een aanvraagformulier ophalen bij ons kantoor, p/a Kaya Fraternan di Skèrpènè 1 of hier downloaden.

Voor eventuele vragen kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen via telefoonnummer: 767-1584.

E-mail: wcurielfonds@pbccaribbean.com

N.B.: Het Winthrop Curiel Fonds staat open voor initiatieven tot maximaal ANG. 5.000, – per aanvraag.

Folders
U kunt hier folder voor het fonds in het Nederlands of in the Papiaments downloaden.

Jaarverslagen
U kunt hier de jaarverslagen voor het fonds downloaden voor de volgende jaren: 20122013 en 2014. Vanaf 2015 worden de jaarverslagen van dit fonds opgenomen in het jaarverslag van het PBCCG, die kunt u hier vinden.

PHOTOGALLERY

adminWinthrop Curiel Fonds