Fonds op naam instellen

Wat is een fonds op naam?

Een Fonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur en natuurbehoud te ondersteunen en laat zich misschien wel het beste beschrijven als een goed doel binnen een goed doel. Een fonds op naam wordt opgericht met een gerichte natuur- of cultuurdoelstelling die binnen de algemene doelstelling van de organisatie past. De oprichters kunnen het fonds oprichten tijdens hun leven of na overlijden door het oprichten van het fonds in het testament op te nemen. De regels van het fonds worden in overleg met het PBCCG vastgesteld.

Overweeg het instellen van een eigen Fonds op Naam

Met een minimale inzet van NAf 50.000,- kunt u, met uw vriendenkring of uw bedrijf een eigen fonds met een specifiek doel instellen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. U hoeft geen aparte stichting op te richten of bestuur te benoemen. Dat scheelt tijd, geld, beheer en administratie. Wij nemen u al het werk en zorg uit handen, maar u blijft uiteraard wel betrokken bij het reilen en zeilen van uw fonds.

Hoe werkt het?

U stelt uw eigen fonds in onder onze paraplu met een schenking, bij leven of bij testament, en bepaalt in overleg met ons de doelstelling en de naam. U kunt ook anoniem blijven. Het kan zijn dat u een duidelijke voorkeur heeft voor de doelstelling van uw fonds, maar het kan ook zijn dat u zich eerst wilt laten informeren over actuele cultuurstromingen die speciale aandacht vereisen.  Wij informeren u heel graag!

Wat is de procedure?

  • U neemt telefonisch of via e-mail contact op met het hoofdkantoor.
  • Wij plannen een eerste gesprek met u in om de wensen en mogelijkheden te bespreken.
  • Vervolgens stellen wij een proposal voor u op waarin de richtlijnen, de doelstellingen en de aanvraagprocedure wordt opgenomen.
  • Na uw gewenste aanpassingen en uw goedkeuring wordt een overeenkomst getekend waarmee de samenwerking kan starten.
  • In een tweede gesprek wordt voornamelijk gekeken naar de manier waarop wij uw fonds gaan communiceren en wordt de laatste hand gelegd aan uw wensen.
  • Hierna wordt uw fonds op naam via onze mediakanalen en een persbericht gelanceerd en vanaf dat moment handelt het PBCCG de aanvragen voor financiële ondersteuning af.
  • Wij zorgen ervoor dat de besteding volgens afspraak verloopt en dat uw geld op de juiste plek terecht komt. U ontvangt uiteraard periodiek rapportages over de subsidieverstrekking.

Bijleggen in uw fonds op naam

Door middel van donaties kunnen derden ook bijleggen in uw fonds. Wij bieden onze donateurs de mogelijkheid om specifiek te kunnen geven aan een bestaand fonds. Iemand die bijvoorbeeld affiniteit heeft met de doelstellingen van uw fonds of graag wil geven aan een regio waarin uw fonds actief is, kan regelrecht doneren aan uw fonds.

Fondsen op naam in beheer van het PBCCG

Wilt u de mogelijkheden bespreken om een fonds op naam onder ons beheer in te stellen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via:

E:   melanie@pbccaribbean.com   of   T:  +5999 7671584    adminFonds op naam instellen