Met zijn project Ghost Island streeft Lisandro er naar de Caribische identiteit vanuit een denkbeeldige sfeer te onderzoeken, in een zodanige hoedanigheid dat het project internationaal werd erkend door culturele collega’s.

Het is een prachtig artistiek project dat niet onopgemerkt bleef binnen het Caribisch academisch netwerk.

In Guadeloupe werd op de Tilting Axis 5-conferentie, Beyond Trends: Decolonization and Art Criticism, aangekondigd dat hij de nieuwe Fellow 2019/2020 zou worden voor hun Collections and Commissioning Fellowship in Schotland. Tilting Axis is een streven dat draait om een Caribische gebied voor een creatieve en academische verkenning van kunst en cultuur. Het is een samenwerking tussen onder andere Mother Tongue in Schotland en Londen, The Fresh Milk Art Platform in Barbados, The National Art Gallery of the Bahamas en de British Council.
De fellowship werd uitgevoerd in de maand oktober in 2019.Tijdens deze fellowship presenteerde hij ook werk gemaakt met behulp van het VN Decennium Fonds op Naam.

En ondanks een wereldwijde pandemie, culmineerde zijn fotografisch werk in verschillende tentoonstellingen en presentaties over de hele wereld.
Ghost Island werd gevraagd om te showen op Noorderlicht, het bekendste internationale fotografiefestival van Nederland, en op G.R.I.D.L.O.C.K. een virtuele tentoonstelling met kleurkunstenaars van AucArt in Londen. Het werk was ook te zien op de prestigieuze virtuele editie van Photo Basel en op de tentoonstelling Prospects and Concepts in samenwerking met het Mondriaan Fonds voor de kunstbeurs Art Rotterdam. Later dit jaar zullen er meer beelden van Ghost Island te zien zijn op de UNSEEN Photography Fair in Amsterdam, de grootste beurs voor fotografie in Nederland, en op de Atlantic World Art Fair in Barbados in samenwerking met Artsy (een nieuwe initiatief dat nog in ontwikkeling is).

Door de redactie van Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) werd Lisandro uit 1803 fotografen uit 72 landen geselecteerd als een van de 20 talenten voor het jaar 2021. Als nieuw gescout talent is Lisandro’s Ghost Island gepubliceerd in de Talents-uitgave van het FOAM Magazine. ‘Voor de omslag van deze internationaal verspreide publicatie werd een afbeelding van Ghost Island gekozen’, meldt Lisandro ons met gepaste trots.

Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied is een enorm trotse sponsor!