Afgelopen weekend heeft onze voorzitter een cheque a Nafl. 25.000,- overhandigd aan Stichting Kindermuseum Curaçao.

Het subsidiebedrag is toegekend voor het project MERAKI; museum on the go.
Meraki is het antwoord op de vraag: Hoe kunnen kinderen deelnemen aan participerende kunst & cultuur programma’s in het “nieuwe normaal”. Een kunst & cultuurprogramma van het kindermuseum gericht op kinderen waar Verdieping en Verbinding centraal staan. Een professioneel programma waarbij kinderen via drempel-verlagende activiteiten in directe verbinding staan met de kunstenaar, ouders of andere kinderen.

Door het aanleren van nieuwe technieken, inzichten en werkzaamheden krijgen kinderen de juiste tools om zich te verrijken. Actieve participatie van de jongeren geeft ze de ruimte om met hun ziel, creativiteit en liefde aan het maakproces deel te nemen en een stukje van zichzelf achter te laten.

Met MERAKI kan het kindermuseum voortborduren op het kunst en cultuurprogramma dat de afgelopen jaren is neergezet. Waarbij de doelgroep eerst breder was zal nu worden gefocust op de ‘core’ groep van kinderen in de leeftijd van 4 – 18 jaar. Belangrijke uitgangspunten zijn: – Creatieve ontwikkeling toegankelijk maken voor iedereen; – Verdieping: Van Pinterest naar Kunstatelier; – Verbinding door actieve participatie; – Samenwerking met Kunstenaars.