Eduardo de Veer fonds

Het is met heel veel genoegen dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) bekend maakt dat zij een nieuw Fonds op Naam te besteden heeft. Dit fonds is een initiatief van de Arubanse bestuursleden van het PBCCG.

Het Eduardo de Veer Fonds richt zich op de toekomst van Arubaans muziektalent en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de individuele ontwikkeling van jonge Arubaanse muzikanten. Met een subsidie uit het fonds kunnen deze jongeren betere instrumenten kopen, lessen bekostigen en cursussen, workshops e.d. bijwonen.

Eduardo de Veer is opgegroeid op Aruba. Hij keerde terug naar zijn geboorte eiland na het behalen van zijn business diploma in Amerika en ging direct aan het werk in de familiebedrijf. Mede door zijn vooruitstrevende visie, heeft de heer de Veer successen geboekt en aan de duurzame ontwikkeling van welvaart voor de Arubaanse gemeenschap bijgedragen. Privé heeft de muziekwereld hem altijd gefascineerd en hij werd een fervente bezoeker van tal van concerten, met een speciale affiniteit voor klassieke muziek.

Eduardo de Veer is een gedreven zakenman met een passie voor (klassieke) muziek. U kunt meer over zijn leven lezen in de korte cv die u hier treft.

De heer Eduardo de Veer

DOELSTELLING

Het ondersteunen en bevorderen van talentenontwikkeling op het gebied van muziek(educatie) op Aruba. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de bevordering, kennis en educatie van talenten (13+ jaar) op muzikaal gebied met als ultieme doel jongeren klaar te stomen voor een conservatorium.

AANVRAGERS

Het Eduardo de Veer Fonds richt zich op Arubaanse jongeren (13+ jaar) die muzikaal talent hebben, met de volgende considerans:

  • Talenten dienen op Aruba geboren te zijn, danwel reeds 10 jaar (legaal) op het eiland te wonen, en de Nederlandse nationaliteit bezitten.
  • De talent, of diens voogd(en), moeten de beoogde ontwikkeling zelf niet (geheel) kunnen bekostigen.
  • Sterke voorkeur voor talenten in de traditionele muziekinstrumenten, zoals piano en strijkinstrumenten
  • Voorkeur voor ontwikkeling van talenten in traditioneel en klassiek muziek

WAARVOOR KAN AANGEVRAAGD WORDEN?

Het fonds heeft als uitgangspunt dat al datgeen kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling van het aanwezige talent aangevraagd kan worden. Daarbij gelden de volgende specifieke richtlijnen:

  • Een verzoek voor aankoop van instrumenten moet voorzien zijn van twee (2) offertes, en een aanbevelingsbrief van de muziekdocent.
  • Een verzoek voor betaling van lesgeld moet eveneens vergezeld worden van een aanbevelingsbrief van de muziekdocent.
  • Een verzoek om deel te nemen aan workshops dan wel cursussen dient een bewijs te bevatten dat de student is ingeschreven, dan wel aangenomen is.
  • Een verzoek voor het organiseren van workshops, cursussen, etc. op muzikaal gebied moet een lesplan en een opgave van het aantal participerende leerlingen bevatten.

HOEVEEL KAN AANGEVRAAGD WORDEN?

Er geldt een maximum bedrag van AWG 10.000 per aanvraag.

AANVRAGEN

De commissie vergaderd twee keer per jaar ter beoordeling van ingekomen aanvragen. Deadline voor aanvragen zijn gesteld op 1 Januari en 1 November jaarlijks. De adviescommissie kan de aanvrager uitnodigen om auditie te doen. Per jaar wordt minimaal 1 subsidie toegewezen.

De uitgebreide richtlijnen voor dit fonds kunt u hier vinden

De aanvraag dient te geschieden via de digitale aanvraag portaal van het PBCCG.

NOOT: Bij het invullen van het formulier dient u te kiezen voor een subsidie uit het Eduardo de Veer Fonds.

Jonge muzikanten geven concert op Aruba

adminEduardo de Veer fonds