Op 14 en 15 november 2020 vond de tweede editie plaats van het Wintertuin Curaçao Festival, dit jaar met als thema ‘autonomie’. In de aanloop naar het festival hebben wij de nodige wijzigingen in de opzet en uitvoering moeten doorvoeren als gevolg van coronagerelateerde overheidsmaatregelen. Aanvankelijk was het festival gepland voor eind mei maar de lockdown van maart tot en met mei zorgde ervoor dat dit niet haalbaar bleek. Ook het idee om meerdere internationale artiesten naar Curaçao te halen bleek onmogelijk als gevolg van het (nagenoeg) sluiten van ons luchtruim. Wij hebben daarom gekozen voor een andere opzet die misschien wel uitdagender bleek te zijn dan het oorspronkelijke idee.

Allereerst hebben wij het thema veranderd van ‘vrijheid’ naar ‘autonomie’ omdat wij dit tweede thema veel actueler achtten in het licht van de ontwikkelingen in dit jaar. In de tweede plaats hebben wij de feitelijke opzet van het festival meerdere keren gewijzigd naar gelang de maatregelen werden versoepeld en strenger gemaakt. Uiteindelijk kozen wij voor een publieksloze, volledig digitale opzet bij Landhuis Bloemhof. Op deze manier konden wij voldoen aan alle overheidsregels en tegelijkertijd de continuïteit van een hoogwaardig festival waarborgen.

Het festival kwam hierdoor te lijken op een live tv-productie, uitgevoerd met een productieteam van meer dan 20 mensen. Wij hebben deze editie live gestreamd via Facebook (bereik van zo’n 27.000 mensen) en Youtube (1000 mensen). Op 14 november bestond de line-up vrijwel volledig uit lokale artiesten zoals Juan-Carlos Goilo, Ralph Winedt, Germaine Jong Loy, Philip Rademaker, Crisèn Schorea en Melanta Ayon. De programmering werd aangevuld door gastartiesten en muzikanten. Op 15 november bestond de programmering uit de kindermusical ‘Pòpi the Musical’. De presentatie was in handen van Nifa Ansano.

Wij zijn bijzonder tevreden over deze editie en hebben zeer veel positieve reacties mogen ontvangen. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer een editie organiseren met publiek.

Hierbij de Youtube-links van de festival-uitzending:

dag 1

dag 2

Kinder musical Pòpi the Musical

Elodie Heloise, draagt voor

Melanta Ayon met haar prachtig verhalende dans voorstelling