Edward M. Erasmus

Your Content Goes Here

Wat is jouw persoonlijke passie?

Mijn persoonlijke passie ligt bij alles dat te maken heeft met cultuur en cultuureducatie. Als bestuurskundige en organisatie-antropoloog ben ik altijd gefascineerd geweest met de rol van cultuur, niet alleen in organisaties maar ook in onze samenleving. Ik denk dat cultuur (maar ook kunst) onmisbaar zijn voor de vorming van jonge mensen. Ik wil derhalve meer bijdragen aan cultuureducatie in onze samenleving. Cultuureducatie bevordert historisch besef, draagt bij aan de vorming van een eigen identiteit en stimuleert een creatieve, onderzoekende houding waarvan jongeren (maar ook volwassenen) een leven lang profiteren.

Waar ligt je affiniteit met de kunst en cultuurwereld?

Mijn affiniteit ligt bij muziek, literatuur en kunst. Toen ik jonger was, schilderde ik veel en maakte ik graag tekeningen met houtskoolstiften. Ik was geen expert, maar na verloop van tijd heb ik mijn vaardigheden tot een echt goed niveau kunnen ontwikkelen. Tussen mijn 13 en 16 jaar was ik ook lid van een brassband op Aruba. Toen ik jonger was, was ik enorm verliefd op onze Arubaanse assambeu-ritme. Om deze reden sloot ik me aan bij een lokale brassband en speelde ik in veel carnavalsoptochten in mijn jonge leeftijden. Hoewel ik geen expert ben in het componeren van muziek, kon ik een paar liedjes voor mijn dochters schrijven toen ze optraden in een lokale folkloreband genaamd Melodia.

Welke droom/wens heb je ten aanzien van de toekomst van Kunst en Cultuur in het Caribisch Gebied

Ik wens dat iedereen die actief is op cultuurgebied (kunstenaars, artiesten, etc.) hun talenten en krachten meer gaan bundelen in de nabije toekomst om de wereld de authenticiteit en schoonheid van onze Caribische cultuur te laten zien. Ik zou graag meer samenwerking, meer kennisdeling en meer ‘inter-island’ artistieke expressie willen zien.