La Dama Blanca koestert het verleden. Wat is het leven nog waard zonder haar herinneringen? Daarin kan ze hem vinden, haar grote liefde. Bij de muziek van ‘Te Busco’ schittert hij in zijn rol. Ze staat voor hem, in het wit gekleed en hij kust haar, een kus die nog altijd op haar lippen brandt.
Haar butler Sancho is vastbesloten om ‘zijn’ Dama Blanca terug naar het heden te trekken, maar haar exgeliefde waart door het huis. In de muziek, in zijn foto’s, in haar gedachten… Francis is een spook waar Sancho zijn vinger niet op kan leggen.

‘La Dama Blanca’ is een Papiamentstalige verfilming van het gelijknamige toneelstuk. Een klassieke vertolking waarin de hunkering naar een onbeantwoorde liefde centraal staat. Deze Short Film is een project van onder andere Guus de Sain, als Director en Producer, het Scronlieeenplay van Laura Quast en Hester Jonkhout als Director of Photography en Editor. Met in de hoofdrol Rina Penso en Giovanni Abath.

#shortfilm #stillsphotography #setphotography #giovanniabath #rinapenso #prinsbernhardcultuurfondscaribischgebied #alexalbertofilmfonds #ladamablanca #curacaoincloseup #korsoutadushi #curacao #picturethiscuracao