Stichting Julius Leeft! bestaat tien jaar! Al tien jaar lang maakt John Leerdam theaterstukken die de diversiteit en de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden dichterbij brengen.

In zijn theatervoorstellingen in zowel Nederland als de voormalige koloniën probeert Stichting Julius Leeft! bijzondere en aangrijpende gebeurtenissen uit ons gemeenschappelijke verleden bespreekbaar te maken. En dat werkt, dankzij een altijd weer verrassende mix van tekst, zang, muziek en dans. Maar ook dankzij het enthousiasme en de passie van een wisselende cast van (ster)acteurs, politici, journalisten, wetenschappers, ondernemers en anderen. Keer op keer geven zij hun kostare tijd om John in zijn passie tot verbinding te helpen.

Dit boek blikt terug op tien unieke voorstellingen die in het hele Koninkrijk der Nederlanden indruk hebben gemaakt. Het eerste gedeelte toont de verhalen achter de theaterstukken, interviews met acteurs, citaten uit recensies en vooral veel kleurrijke beelden. Het tweede deel van het boek bevat de tekst van de tien theaterstukken zoals ze zijn opgevoerd in Nederland en daarbuiten.