In ‘Bloedlijn overzee’ beschrijft de auteur haar zoektocht naar familie aan de andere kant van de oceaan. een jonge vrouw bezoekt haar hoogbejaarde, zieke oma na een beroerte.

Ze zet alles op alles om de broer en zusters van haar Venezolaanse oma op te sporen voor het te laat is. Zeventig jaar lang zijn de leden van deze grote familie niet met elkaar in contact geweest. Ze vertrekt met een stamboom naar een voor haar onbekend land, zonder adresgegevens en tegen het advies in van de mensen om haar heen, die in deze onderneming gevaren zien. Haar dromen en momenten van hoop worden verstoord door angsten en onzekerheden tijdens deze zoektocht, die tot bijzondere gebeurtenissen heeft geleid…

Loekie Morales, geboren op Curaçao, heeft een passie voor schrijven. Haar eerste kinderboek ‘Zonnesproetjes’, werd gepubliceerd in 2000. Daarnaast heeft ze verschillende gedichten en korte verhalen voor de jeugd geschreven. Bloedlijn overzee’ het relaas van de zoektocht naar familie van haar oma werd in 2002 uitgegeven. Daarin worden beschrijvingen van sociaal-culturele elementen afgewisseld met vertellingen, dialogen, brieven en flashbacks. De schrijfster zegt over haar boek: ‘Het beleven van die wondermooie momenten bij deze bijzondere zoektocht blijft diep gegrift in mijn herinneringen maar vooral in mijn hart. Het toegankelijk maken daarvan voor anderen brengt mij nieuw leven.’ Dit boek wordt opgevolgd door een tweede deel, waarin deze geschiedenis een nieuwe wending neemt.