Prins Berhard Cultuurfonds Caribisch Gebied bevordert en stimuleert activiteiten op het gebied van geschiedenis, letteren, beeldende kunst, muziek, dans, theater, kunst- en cultuureducatie, monumentenzorg en natuurbehoud op alle 6 eilanden van de Nederlandse Cariben; Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba door het verlenen van subsidies, om de cultuur en natuur op alle de eilanden in hun totaliteit te waarborgen.

Onze Chef de Bureau Melanie Sloot, bezocht een aantal weken geleden Aruba en Bonaire. Naast een aantal projectbezoeken, en persoonlijke gesprekken met diverse aanvragers, werden er op de eilanden ook ‘Meet & Greets’ georganiseerd, waarbij potentiele aanvragers meer informatie konden ontvangen betreffende aanvragen en eventuele vragen die ze hadden konden stellen. Uiteraard waren de bestuursleden van het fonds op Aruba en Bonaire hier ook bij aanwezig.

Zo’n contactmoment zorgt altijd voor hernieuwde energie en inspiratie. Uit dit werkbezoek zijn dan ook weer een aantal mooie projectideëen binnengekomen!