Timothy Dowling – Painter

Timothy komt uit St. Maarten en vertelt het volgende over zijn ingezonden werk:

‘Ik dien een schilderij in dat ik tijdens de lockdown heb gemaakt. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat er geen mensen zijn. Op St. Maarten hebben we prachtige stranden en meestal zijn er genoeg mensen op de stranden. Ik maak soms slechte foto’s met mijn telefoon en maak er schilderijen van. Dit olieverfschilderij staat dicht bij mij omdat het zonsondergang is, maar er is geen zon op de foto, of de typische oranje kleuren. Het beschrijft het einde van de dag, en met het einde is er altijd een nieuw begin.

De kleuren zijn koud en toch bedreigend, maar het is nog steeds een warme dag en hoewel er niemand is, verwelkomt het je om te kijken en gewoon zonder enige verwachting of eis te zijn. Het strand beweegt altijd en blijft veranderen, we hoeven alleen maar af te wachten en aanwezig te zijn.”

Timothy Dowling

Instagram: https://www.instagram.com/_timdowling/