Tatiana Nicolaas – Mural Artist

“Mijn naam is Tatiana Nicolaas en ik ben een jonge Kunst docent die ondanks Covid mooie creaties aan het ontwikkelen is.

Ik zal mezelf als eerst voorstellen: Ik ben een Boneriaans meisje opgegroeid in Bonaire, gestudeerd in Nederland. In 2015 ben ik naar NL vertrokken met het doel om mijn diploma te halen in kunst en onderwijs. Door mijn harde hardwerken en doeltreffende karaktereigenschappen heb ik dat in 4 jaar behaald. Daarna ben ik gelijk terug naar Bonaire gekomen om kunst en creativiteit op het eiland te stimuleren. Ik herken mezelf als kunstenaar, docent en inspirator.

Ik werd in korte tijd aangenomen bij de Scholengemeenschap Bonaire. Hier was ik super blij mee omdat ik altijd wist dat ik op mijn oude middelbare school mijn carriere wou starten. Maar toen ik aangenomen werd kreeg ik het nieuws dat ik mijn CKV lokaal moest gaan verhuizen voordat het nieuwe schooljaar begon. Dit was even een shock omdat ik wist dat er veel te doen was. Naast het ‘oude lokaal’ verhuizen, naar een ‘nieuw lokaal’ dat er helemaal niet nieuw uit zag, moest ik me ook nog inleven in m’n nieuwe rol als docent, pta’s klaar maken voor volgend jaar en leerlingen helpen met studie vertraging dankzij Covid. Het klinkt op papier misschien niet als veel maar het was op dat moment een grote uitdaging, maar ik ging die uitdaging aan en ik ben dat momenteel allemaal tegelijk aan het uitvoeren.

Ondanks alles heb ik toch de tijd kunnen vinden om mooie muurschilderingen buiten en binnen mijn nieuwe lokaal te maken. Ondanks het feit dat ik kapot moe ben, vond ik het belangrijk om aan mijn leerlingen door middel van mijn muurschilderingen te laten zien dat er hoop is en dat je soms gewoon hard moet doorwerken, en niet afwachten.

De muurschilderingen hebben de boodschap “Don’t wait, Create.” Met deze boodschap wil ik zeggen dat ondanks deze moeilijke tijden , die ons misschien laat denken ” jaa beter wachten we maar af” MOETEN WE DOOR ! En ik ben bang dat we binnenkort een mentaliteit gaan creëren waarin afwachten een trend wordt. Ik wil niet dat mijn leerlingen gaan afwachten met hun toekomst, ze moeten door, dus ik ga voor ze doorwerken!

Voor mij is het een plezier om mijn verhaal met jullie te delen.”

Tatiana Nicolaas

+5999 795 37 98