Wat een onvergetelijke avond gisteren bij de Cultural Park Mangazina di Rei tijdens de uitreiking van de PBCCG Cultuurprijs! Een buitengewone eer ging naar Stichting Fuhikubo, vertegenwoordigd door de oprichter namens Boi Antoin, die een uitzonderlijke bijdrage aan kunst en cultuur op onze prachtige eilanden heeft laten zien.
In het kader van het jubileumjaar 2003 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied deze prestigieuze prijs in het leven geroepen om prestaties op het gebied van geschiedenis, literatuur, beeldende kunst, muziek, theater, kunsteducatie, monumentenzorg en natuurbehoud te erkennen. Het doel? Het stimuleren van hoogwaardige prestaties op deze gebieden.
De symboliek achter de schitterende PBCCG Cultuurprijs, in de vorm van een ei met uitlopers, is prachtig. Ontworpen door de getalenteerde mw. Hortance Brouwn, deze creatie staat voor het idee dat alle kunst ooit geboren wordt. De uitlopers vertegenwoordigen verschillende vormen van kunst, als een explosie van creativiteit uit dit ei.
Met de aanwezigheid van Boi Antoin, Cathelijne Broers, Liliana de Geus, Geer Oskam, Valeska Richards en de voormalige winnaar Emma Sint Jago van Stichting Kunst en Cultuur Bonaire, was het een avond vol inspiratie en erkenning voor de kunst en cultuur op onze prachtige eilanden bij de Cultural Park Mangazina di Rei.
Gefeliciteerd aan Stichting Fuhikubo en alle betrokkenen voor hun voortdurende toewijding aan het verrijken van onze cultuur en kunst!