Nieuws  | Tweede donatie uit het Silvio Jonis Fonds

Eind 2011 is de heer drs. Silvio F. Jonis, na 18 jaar bestuurslid en secretaris te zijn geweest van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, afgetreden uit het bestuur van het PBCCG.

Als afscheidscadeau en blijk van waardering voor zijn enorme inzet en bijdrage aan het PBCCG Fonds hebben het bestuur van het PBCCG fonds en het bestuur van het PBC Fonds Nederland samen een bedrag van Nafl. 50.000,00 ter beschikking gesteld om publicaties ter ere van dhr. Silvio Jonis te ondersteunen. Dhr. Jonis mocht zelf uitkiezen welke publicatie hiervoor in aanmerking zouden komen.

Eerder dit jaar werd een donatie toegekend aan de Oudervereniging Totolika voor de publicatie van hun ontstaan en de geschiedenis ter ere van hun 40-jarig bestaan.

Het PBCCG is zeer verheugd dat de tweede donatie uit deze gelden inmiddels een realiteit is. Het betreft hier de publicatie “De Wonderboom”. Een prachtig boek, geschreven en geïllustreerd door José Maria Capricorne.
In deze publicatie komen verschillende aandachtsgebieden van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied tot hun recht t.w. literatuur, kunst en natuurbehoud.
De publicatie zal spoedig op de markt verschijnen.

 

Op bijgaande foto zie u de overhandiging van de check aan dhr. Prof. dr. R. Severing, van de Fundashon pa Planifikashon di Idioma (FPI) op 12 September 2013.

v.l.n.r.: dhr. drs. Silvio F. Jonis, dhr. Prof. dr. R. Severing (directeur FPI), mw. Michèle Russel-Capriles (voorzitter PBCCG) en mw. Erskine Page-Arrindell (secretaris PBCCG).