Nieuws  | PBCCG Cultuurprijs voor Fundashon Pro Monumento

Stichting Pro Monumento heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied Cultuurprijs 2013 ontvangen.

De cultuurprijs is uitgereikt aan Stichting Pro Monumento voor hun geëngageerd- heid en het bevorderen van monumentenbehoud op ons eiland, maar vooral voor hun projecten die gericht zijn op educatie van onze bevolking met betrekking tot het belang (en behoud) van de monumenten op Curaçao.

Overhandiging van het PBCCG Cultuurprijs 2013 aan Fundashon Pro Monumento. Op de foto van links naar rechts: Aleida Broertjes (bestuurslid PBCCG), Erskine Page-Arrindel (secretaris PBCCG), Dennis Klaus (voorzitter ProMo), Sandra Lewis-Nieuw (bestuurslid PBCCG en oud-voorzitter van ProMo) en Michèle Russel-Capriles (voorzitter PBCCG). (foto Henky Looman)

De overhandiging heeft plaatsgevonden op woensdag 4 december 2013 te Restaurant Sails, Maritiem Museum. Op deze gedenkwaardige dag wordt ook stil gestaan bij het feit dat 16 jaar geleden Willemstad door de UNESCO op de Werelderfgoed lijst is geplaatst.

Beide stichtingen, Fundashon Pro Monumento en Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied staan stil bij het feit dat bij de overgang van de Nederlandse Antillen naar land Curaçao onze plaats op de Werelderfgoed lijst in gevaar is gekomen als gevolg van gebrek aan aandacht, middelen en de uitvoering van wettelijke regelgeving van de kant van de overheid voor veel belangrijke aspecten die te maken hebben met bescherming en onderhoud van onze monumenten. Beide organisaties dringen er dan ook bij de overheid op aan om maatregelen te nemen om ons cultureel erfgoed te waarborgen.