Nieuws  | PBCCG subsidieert film over Derek Wolcott

Het PBCCG is trots dat zij middels een subisidie heeft kunnen bijdragen aan deze mooie film: Derek Wolcott: Pöezie is een eiland

De reis van Walcott
In Poëzie is een eiland reist Nobelprijswinnaar Derek Walcott naar plekken die in zijn leven van grote betekenis zijn geweest. Regisseur Ida Does won zijn vertrouwen en kreeg daarmee toegang tot zijn persoonlijk leven. Dat levert een intiem portret op van de oude meester, die zich opvallend open opstelt. En dat is opmerkelijk, omdat Walcott diverse malen weigerde mee te werken aan een documentaire over zijn leven en werk.

Nobelprijs
Centraal in de film staat de speech die de auteur hield tijdens de uitreiking van de Nobelprijs in 1992. Ida Does verbindt de inhoud van de toespraak aan sfeerbeelden van de Caribische natuur, zijn geliefde woonplaats op het eiland St. Lucia en de Creoolse geschiedenis.

Inspirator
De 84-jarige Walcott, naast dichter ook toneelschrijver en schilder, toont zich mysterieus, warm, afstandelijk maar ook gepassioneerd. En vooral vol liefde voor zijn land en de mensen in zijn leven. “Je ontdekt jezelf wanneer je Derek ontmoet”, zegt kunstenaar Arthur Jacobs. “Het is echt een eer om met hem te werken.”

Regisseur: Ida Does
Productie: Ida Does Productions
Officiele website van de documentaire: www.walcottfilm.com